Encouraging Creativity & Contemplation | Year in Architecture 2018

The transformed 45-year-old Nash Library & Student Learning Commons, Gannon University; the Bizzell Memorial Library–Zarrow Family Faculty and Graduate Student Center, University of Oklahoma, Norman, presents a new creative experience; the Idea Lab at DeWitt Wallace Library, Macalester College, St. Paul, is a Maker space and collaboration hub; The $29.3 million renovation of the Auraria Library, University of Colorado, Denver, has a noise-free environment.


1. Transforming the 45-year-old Nash Library & Student Learning Commons, Gannon University, Erie, PA, involved the addition of a tech support center, a café (with fireplace), a presentation studio, an expanded archives reading room, a 28-seat computer lab, outdoor seating and patio, and a green roof.

CREDITS: Buehler & Associates, architect; Andrew Lapiska, Gannon University Marketing and Communications Dept, photo.
 


2. The remodeled Bizzell Memorial Library–Zarrow Family Faculty and Graduate Student Center, University of Oklahoma, Norman, presents a new creative experience. Its lounge has a fireplace and furniture to encourage conversation; Eames chairs are surrounded by new journals; and full-length windows face a beautiful garden.

CREDITS: REES Associates, Inc., architect; ©2017 Joseph Mills Photography, photo.
 


3. The Idea Lab at DeWitt Wallace Library, Macalester College, St. Paul, is a Maker space and collaboration hub where students can “play, build, make, tinker, and invent.” It includes group study rooms, interactive tech, whiteboard walls, and flexible furnishings to accommodate a variety of learning styles.

CREDITS: HGA Architects and Engineers, architect; Corey Gaffer Photography, photo.
 


4. How to update a 20th-century modernist structure for the world of today? The $29.3 million renovation of the Auraria Library, University of Colorado, Denver, encompasses an innovation garage, a new computer lab, open study cubes, and a second-floor quiet study room that presents a noise- and food-free environment. Silence those cell phones!

CREDITS: studiotrope Design Collective, architect; David Lauer Photography, photo.

Be the first reader to comment.

Comment Policy:
  • Be respectful, and do not attack the author, people mentioned in the article, or other commenters. Take on the idea, not the messenger.
  • Don't use obscene, profane, or vulgar language.
  • Stay on point. Comments that stray from the topic at hand may be deleted.
  • Comments may be republished in print, online, or other forms of media.
  • If you see something objectionable, please let us know. Once a comment has been flagged, a staff member will investigate.


RELATED 

Get connected. Join our global community of more than 200,000 librarians and educators.

Get access to 8000+ annual reviews of books, ebooks, and more

As low as $13.50/month